За Мача

ВАЖНА ПОБЕДА НА „ПРОВАДИЯ”
Провадия спечели с 3:1 двубоя си от предпоследния кръг в „А” ОГ и вече е недостижим на 4-тото място. Така отборът, в който всички са младежи до 22 години, повтори постижението на миналогодишния тим. Днес е още рано за оценки и анализи, но можем да кажем, че имаме перспективен отбор, който тепърва ще разкрива потенциала си.

Срещата премина при подчертан превес на Провадия. Домакините започнаха с вятъра, който бе доста силен. Опитаха се да ни пресират, но това явно не им се отдаваше в достатъчна степен. Халфовата ни линия с Дезмонд, Др.Демиров, С.Бейхан и юношата на клуба Захари Найденов, владееше средата на терена и организираше опасни атаки. В 9-тата минута Демиров нанесе силен удар, който вратаря на домакините с мъка изби в корнер. В 17-тата пропуск направи Вл. Маринов, който бе изведен зад защитата на домакините, нанесе удар, който прехвърли вратаря, но премина встрани от вратата.Щастието споходи домакините още няколко пъти, но логичното се случи, когато в 33-тата минута след двойно подаване Дезмонд остана очи в очи с вратаря в дясно по атаката и с отмерен удар откри резултата. В 44-тата И.Тончев можеше да огорчи домакините за втори път, но ударът му не намери мрежата.

Втората част започна с домакински натиск, който бе подплатен с доста груба игра и постоянни атаки към съдиите на срещата. На почивката Кр.Киров извади Дезмонд, който получи контузия, след като бе зверски изритан на няколко пъти. В 54-тата минута грешка в защитата, която остави непокрит човек по левия фланг на атаката, доведе до изравняване. Това амбицира още повече футболистите на Тополите, които решиха да обръщат мача. Нашите момчета не се стъписаха, а търпеливо изчакаха домакините да се открият. В 65 минута Вл. Маринов нанесе удар който срещна страничния стълб на вратата на Тополите. Три минути по късно нова убийствена контра на нашите изведе М. Ангелов сам срещу вратата и той огорчи домакините за втори път. Въпреки голямото си желание Тополите не можаха да намерят достатъчно сили, за да изравнят. Две минути преди края Вл.Маринов изпълни английски тъч по посока на вратата. Никой от полевите играчи не успя да играе с топката, но вратаря им я чукна с пръсти, преди тя да влети в мрежата – 1:3.
Така последната среща е без значение за нашия отбор, който събра актив от 25 точки и не може да бъде изместен от четвъртата позиция. В събота, от 17:00 часа ще посрещнем лидера в класирането, отбора на „Ботев” Брестак.
Съставът на Провадия: 1. Ст.Вълчев; 21. Г.Атанасов (75 – 3. Г.Димитров), 18. Пр.Маринов, 5. П.Петров, 15. Я. Янчев; 13. Др.Демиров, 11. С.Бейхан (75 – 20.Ив.Пантелеев), 19. Зах. Найденов (46 – 7. Г.Венциславов), 4. Дезмонд (46 – 8. М.Ангелов); 9. Ив.Тонев (46- 2. Пл.Бангеев), 17.Вл.Маринов (кап)
Треньор: Кр.Киров

Видео от Мача


Leave a Reply